Vizyonumuz (gelecek ufkumuz)

1. Öncelikli vazifemiz doğrultusunda sürdürülen bir başarı grafiği oluşturmak, bu temel amaçtan sapmadan yol alabilmektir.
  2. Yapacağımız işlerde anlaşılır olmak, dışarıdan tanımlamalara müsaade etmeden, kendi sade amacımızı yaşatmak, açık ve anlaşılır bir dil ve üslupla kendimizi topluma tanıtmak ve faydalı olmaktır.
  3. Yapacağımız işlerde hayırla hatırlanmak, toplumsal faydayı, hayır ve helal ölçülerde sürdürebilmektir.
  4. Katılımcı bir yönetim anlayışı ortaya koyarak, değerlerimiz doğrultusunda cemiyetimizin katılımını sağlayıp, sorumluluk vermek ve sorumluluk sahibi insanlar yetiştirmek.
  5. Toplumsal sorunlara çözüm arayışında rehberlik yapabilme yeteneğine sahip birimler oluşturup, bu çalışmaları anlık değil sürdürülebilir kılmaktır.
  6. Şehrimizin ve ülkemizin bütün meseleleriyle ilgilenebilen birimler oluşturmak, komisyonlar eliyle çalışmaları yaygınlaştırmaktır.
  7. Proje Geliştirme Ekibi, Stratejik Planlama Birimi, Araştırma-Geliştirme Birimleri, Kurumsal Gelişim Ekibi, Takip ve Denetleme Birimleri gibi heyetler oluşturmak.
  8. Eğitimi ve daveti öncelemek… İrşat ve tebliğ faaliyetlerine önem vermek…
  9. Düşünceye ve felsefi altyapı oluşturma çalışmalarına gereken önemi vermek.
  10. Yürütülmekte olan kadın ve aile, evde karakter eğitimi, yaz kursları, gençlik çalışmaları ve organizasyonları, eğitim camiasına yönelik çalışmalar ve esnaf, işçi, işveren, teknik elemanlar vb. kesimlere yönelik eğitim çalışmalarına öncelik tanıyarak, sürekliliğini sağlamak.
  11. Ekonomik anlamda kaynak oluşturma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık vermek. Mevcut kaynakları verimli bir şekilde ve yerinde kullanmak… Yatırım yapılacak alanları baştan iyi tespit etmek.
  12. Yazılı, sözlü, görsel yayınlar üretmek ve yaygınlaştırmak.
  13. Eğitimlerde teorik aktarımların yanında pratik uygulamalara ve etkinliklere yer vermek. (Turnuvalar, geziler, kamplar, kermesler, ziyaretler, filmler, yarışmalar, vb.) Yaz okulları, spor okulları, hitabet, diksiyon kursları, kompozisyon, yazı, makale çalışmaları gibi organizasyonlara süreklilik kazandırmak. Dil kurslarıyla insanımızın etkin dil öğrenimine katkıda bulunmak. Ayrıca yurt dışında seyahat ve tecrübe kazanma çabalarının önünü açmak.