MANALI YAZILAR

İçinde Yaşadığımız Zamanın Ruhunu Kavramak...

MANA-DER Manisa Arastırma Derneği Yaşlanmış kirlenmiş bir dünyada yaşıyoruz. Arz, yeryüzü hoyratça tahrip ediliyor. Yeryüzünü imar etmesi gereken insan hızla bir girdaba sürükleniyor. Üretilen bilgi ve teknoloji bizi bencilleştirdi. İletişim çağında her şeye her an her yerde ulaşmak mümkün, fakat biz kalabalıklar ...Detaylar

PEYGAMBER ANLAYIŞIMIZ

MANA-DER Manisa Arastırma Derneği Bedeviyi medeni yapan; haramiyi sahabi kılan; eşkiyadan evliya çıkaran Muhammedi mektepti… Çünkü Muhammed hayattı… Allah razı olduğu hayatı O’nunla bedenleştirdi… Peygamber Allah’ın muradının şahsiyete dönüşmüş şeklidir… Muhammed mânâdır… Merkezdir ...Detaylar

Bilge Kral Aliya'yı ölümünün 11. yılında rahmetle anıyoruz

MANA-DER Manisa Arastırma Derneği Aliya'yı Rahmetle Anıyoruz "Hiçkimse intikam peşinde koşmamalı, sadece adaleti aramalıdır."   İslâm tarihi henüz yazılmayı bekliyor. El'an bu başlık altında mevcut olan şey gerçek tarih dışında her şey. Bu da şaşırtıcı değil. İslâm tarihi objektif bir zihin ve ihtisasa dayalı olarak değil fakat ya ateşli ...Detaylar

TEBLİĞ ANLAYIŞIMIZ

MANA-DER Manisa Arastırma Derneği Bize düşen tevhidi hakikati en güzel şekilde, hikmetle duyurmaktır, ama bilelim ki ancak Allah’ın diledikleri iman ederler… Ateşe koşanı kötülemek, küfretmek değil kurtuluşu için çırpınmak bize düşer… Köre kör demek marifet değil elinden tutup yol göstermek gerekir, iş ...Detaylar

CEMAAT ANLAYIŞIMIZ

MANA-DER Manisa Arastırma Derneği Sosyolojik bir realite olan cemaat, sosyal dokuyu örmede, toplumsal sorumlulukları sürdürmede kişisel kazanımları sosyalleştirmede kilit bir role sahiptir… Zira cemaat, sosyal bir şemsiye, kurumsal bir korunak, toplumsal bir kimliktir… İslami cemaat, marufun örgütlenmesidir… Örgütlü iyil ...Detaylar

Yeni Türkiye’yi Boğmak İstiyorsunuz; ama YENİLECEKSİNİZ!

MANA-DER Manisa Arastırma Derneği Yeni Türkiye’yi Boğmak İstiyorsunuz; ama YENİLECEKSİNİZ!ABD ve Rusya’nın; PKK, PYD ve IŞİD gibi taşeron örgütleri kullanarak Yeni Türkiye’yi doğmadan boğmak, etkisiz hale getirmek istediklerine vurgu yapıldı.Yapılan saldırılarla ilgili, “Müteessir olabiliriz, yara alabiliriz, ama köşemize &ccedi ...Detaylar