HEDEFİMİZ GAYEMİZ

HEDEFİMİZ

Hedefimiz bu dönemde, artık insanlığın ilahi öğretinin kılavuzluğunda, yeniden, imanın emniyet ve huzur iklimini soluyacağı bir dünyada yaşamasını; İslam'ın hak, hakikat, özgürlük, adalet, ahlak ilkeleriyle buluşacağı bir hayata kavuşmasını arzu ediyoruz.
Hikmet ve edep ekseninde yeni bir ihya ve inşa çabasının basamaklarını oluşturmaya çalışıyoruz. Sadıklarla beraber olmaya, bir ve takva üzere yardımlaşmaya, hayırda yarışmaya, öncülerden olmaya gayret ediyoruz.
Amacımız vahiy pınarından gönlümüze dolan güzellikleri, öncelikle kendi nefislerimizde yaşamak, ardından tüm insanların da bu güzelliklerle buluşması için onları yaygınlaştırmak, vahyin diriltici soluğuyla dünyayı bir kez daha buluşturmaktır. Bütün bunları gerçekleştirme yolunda Mana-der (Manisa Araştırma derneği) olarak bir irade, bir kalkış ve dayanak noktası, bir merkez, bir başvuru mercii, bir örnek olmak ve oluşturmak çabasındayız.

GAYEMİZ

Dinimizin ve kültürümüzün güzel gördüğü temel ahlaki özellikleri taşıyan insanlarla; açıklık, verimlilik, üretkenlik niteliklerine sahip kurumlarla; erdemli, ahlaklı ve dayanışmacı bir toplulukla ahlaklı, dürüst ve kişilikli bir neslin yetişmesine, huzurlu, güvenli ve yaşanabilir bir dünyanın imar ve inşasına çalışan bir dernek olmaktır.